‚Bitcoin Family‘: Denna holländska familj av fem gick in på $ BTC för fyra år sedan

I slutet av 2016 beslutade Didi Taihuttu och Romaine Taihuttu Smits, som kommer från staden Venlo i Nederländerna, att sälja allt de äger, tömma sina bank- / pensionskonton och satsa allt på Bitcoin.

Som det holländska paret, som har tre barn (Joli, Juna och Jessa), förklarade i sitt första blogginlägg (med titeln „Lets meet the family“), som publicerades den 3 juni 2017, även om de ägde „en trevlig och hälsosam företag ”, bestämde de sig för att göra något åt ​​sin dröm om att” utforska världen. ”

Eftersom Didi befann sig „vid gränsen till en utbrändhet“

Eftersom Didi (mannen) befann sig „vid gränsen till en utbrändhet“ och som familj „behövde de mycket“ en paus, likviderade de alla sina tillgångar och började sitt nya liv med att boka flygbiljetter till Bangkok, Thailand.

Tidigare i veckan gav „Bitcoin Family“ en intervju till MacKenzie Sigalos, seniorproducent för CNBC Digital, som publicerade en artikel baserad på denna intervju den 5 december. Här fokuserar vi på några höjdpunkter från den här artikeln.

Enligt CNBC-artikeln gick Bitcoin Family in på Bitcoin när priset var runt $ 900. De lovade sedan sig själva att aldrig betala för några varor / tjänster förrän de „hittade en person som var villig att acceptera bitcoin.“

Sedan Bitcoin-familjen började sitt nya liv har de tillbringat tid i 40 länder. Trots den ökande populariteten för kryptovalutor de senaste åren har det ibland varit svårt att bara betala med Bitcoin, men enligt artikeln CNBC, ”genom en kombination av byteshandel, förhandling, bitcoinbetalkort och övertygande leverantörer att acceptera kryptovaluta, har familjen lyckats korsa mycket av Europa, Asien och Oceanien. ”

Bitcoin-familjen säger att den mest Bitcoin-vänliga staden de har besökt är Ljubljana

Bitcoin-familjen säger att den mest Bitcoin-vänliga staden de har besökt är Ljubljana, Sloveniens huvudstad, där de kunde betala för nästan allt (t.ex. biobiljetter och bilreparationer) med Bitcoin.

Didi säger:

”Enligt min mening kan vilket land som helst, vilken stad som helst i världen, ha samma antagande av bitcoin som en butik med värde eller betalning eller peer-to-peer-kontanter. Det här är det som driver oss att utforska världen. ”

Han fortsatte med att säga att bara för att de har använt Bitcoin som ett bytesmedel betyder det inte att Bitcoin inte är en stor butik med värdetillgångar:

”Jag tror att bitcoin långsamt blir en mer värdefull butik. Vi ser bitcoin som en tegelsten av digitalt guld som lagrar värde och ibland, enormt ökar i värde, men du kan också ta den guldstenen till en butik och betala med den. ”

Enligt deras Instagram-blogg besöker för närvarande Bitcoin-familjen Lagos, en stad i södra Portugals Algarve-region. Förutom bloggen på deras webbplats och deras blogg på Instagram dokumenterar Bitcoin Family sina äventyr på sin YouTube-kanal.