Bitcoin v. Tech-aktier: Vem kommer att vara de ”stora” vinnarna?

Som ett finansiellt verktyg har Bitcoin ingen konkurrent, men som en tillgångsklass har den många. Den uppenbara är guld , men den mer moderna motsvarigheten är tillgångsklassen för teknikaktier.

Från nedgången i den ekonomiska kraschen i mars 2020 har få tillgångar återvunnet sina förluster. Medan Bitcoin ökar med nästan 200 procent, har tech-aktier också sett hausseartade svängningar. Nasdaq Composite ökar med 56 procent, Facebook med 77 procent, Amazon med 95 procent, Apple med 112 procent (det hade en aktiesplit i augusti 2020), Netflix med 77 procent och Alphabet med 48 procent. Dessa var de stora vinnarna av kraschen, men utan tvekan såg Bitcoin större vinster.

Och ändå finns det inte mer hype kring att investera i kryptovalutan

Medan institutionella investerare som MicroStrategy, Square och Paul Tudor Jones har vänt sig hausse på den digitala tillgången, är detaljistinvesterare fortfarande försiktiga och väljer att sänka (men ändå värdefulla) tekniska aktier. Varför?

I en intervju med AMBCrypto gav Nick från Ecoinmetrics tre anledningar till denna outperformance av tekniska aktier mot Bitcoin på detaljhandelsfronten.

Passivitet

På grund av de ovannämnda företagens massiva kapitalisering ser tekniska aktier högre „passivt flöde“, säger Nick. Vad han menade med detta var för att företag som Apple, Alphabet, Netflix, Facebook, Amazon och Microsoft tar de bästa platserna på S & P500, de får investeringar genom olika index- och storfonder. Han sa,

”FAANG är redan en stor del av de index som används för passiv investering. Ta Apple ensam, det är cirka 6,5% av hela SP500 … Det i sin tur driver deras marknadspris högre. ”

Apple, Microsoft, Amazon, Facebook och Alphabet tar de fem bästa platserna på S & P500 , med en sammanlagd vikt på över 20 procent, vilket innebär att för varje dollar som läggs i indexet, kommer 20 cent oundvikligen att flöda till dessa företag.

För att jämföra denna indexassimilering för tekniska aktier med Bitcoin finns det ingen motsvarighet. Medan det finns några kryptoindex, som CM Bletchley Index , är investeringsprocessen inte riktigt strömlinjeformad som för indexfonder och därmed teknikaktier. Detaljhandelsinvesterare, som utan tvekan investerar i sådana fonder, gör det utan motivation att direkt investera i tekniska aktier men slutar göra det på grund av dess samlade natur.

Stimulans

Eftersom vi talar specifikt om USA och om amerikanska teknikföretag kan stimulanspaketet inte ignoreras. Utöver den monetära stimulansen skulle den finanspolitiska stimulansen på 1 200 dollar till varje medborgare ha trakats in i aktier över obligationer och råvaror, säger Nick.

På grund av bristande medvetenhet förutom de bästa företagen, som alla är teknologidrivna, läggs ingen tonvikt på att investera. Han lade till,

”Visst på detaljhandelssidan har stimulanspengarna bidragit till att öka dessa aktier. Människor som är nya inom handeln vet förmodligen namnet på en handfull aktier och jag antar att de brukar vara den största: Apple, Tesla, Netflix och så vidare. ”