Bitcoins energiforbruk vokser, nå sammenlignbart med Tsjekkia

Etter hvert som hashhastigheten når nye høyder, fortsetter også den estimerte miljøpåvirkningen av nettverket å klatre.

Det tok ikke lang tid før disse estimatene begynte å tikke oppover igjen , og denne måneden nådde de nivåer usett siden mars

Ifølge Digiconomist , som sporer det estimerte totale strømforbruket til hele Bitcoin-nettverket, anslås det for øyeblikket å bruke 67,927 terawatt-timer (TWh) per år fra og med torsdag. Det er noe nede fra den nylige toppen på 68,916 TWh satt til 4. september.

Den nylige toppen var den høyeste siden 11. mai, dagen for halveringen, og er nær tallene som ble sett i midten av mars. Da hadde det estimerte forbruket sunket kraftig på grunn av Bitcoins COVID-19-krasj. men den vokste foran halveringen. Denne månedens topp er også en økning på mer enn 12% fra denne tiden i juli .

I mellomtiden nådde det minimum estimerte totale Bitcoin-strømforbruket en nylig topp på 54,853TWh 2. september, som er det høyeste tallet som er registrert siden november 2018. Det har falt litt ned den siste uken pluss, og landet på 50.715TWh torsdag.

Den siste estimerte Bitcoin-strømforbrukstallet setter nettverket bak energiforbruket er bare 42 land i verden på den fronten, med Bitcoins energiforbruk sammenlignbart med Tsjekkia. Bitcoins energiforbruk ligger nå over Sveits, Kuwait og Algerie på den listen.

Digiconomist estimerer Bitcoins karbonavtrykk til å være 32,27 Mt CO2, eller sammenlignbart med Aserbajdsjans, med e-avfallsproduksjon sammenlignet med Luxembourg til 10,81 kt

I mellomtiden anslås en enkelt Bitcoin-transaksjon å ha samme karbonavtrykk som 709 007 VISA-transaksjoner eller å se 47 267 timer med YouTube-videoer, eller strømforbruket til en gjennomsnittlig amerikansk husstand over 20 dager.

Dette er bare anslag, husk deg, og det er noen debatt om de tar hensyn til mer effektive moderne gruvedrift. Men i august rapport fra Energy Research & Social Science, forfattet av Alex de Vries, skaperen av Digiconomist , tyder på at beregninger av Bitcoin energiforbruk kan faktisk være betydelig undervurdert.

Den tidsskriftartikkelen estimerte for eksempel „konservativt“ det totale Bitcoin-nettverksenergiforbruket til 87,1TWh per 30. september 2019, mens Digiconomist viser et estimat på 73,21TWh for samme dato.

Bitcoins hash-hastighet, eller den totale kombinerte prosessorkraften over hele nettverket, satte en ny heltidstopp 8. september . Hashfrekvensen og estimerte strømforbrukstall er sammenvevd.