Detta är vad som driver den pågående Bitcoin-tjurmarknaden

Detta är vad som driver den pågående Bitcoin-tjurmarknaden, förklarar Singapore Trading Desk

Bitcoin har sett en extremt stark rally de senaste månaderna – trots den pågående nedgången.

Kryptovalutan handlas för närvarande för 37 000 dollar och har ökat cirka 100 procent under de senaste sex veckorna. Ännu mer under de senaste sex månaderna.

Andra kryptovalutor förutom BTC fungerade också bra

Men vad ligger bakom den ihållande tjurmarknaden? En Singapore-baserad handelsdisk misstänker att Bitcoin-rallyt till stor del är en biprodukt av institutionella inflöden som kommer Bitcoin System in på Bitcoin-marknaden genom gråskala. Grayscale Investments är en institutionell digital kapitalförvaltare baserad i New York.

Vad drev Bitcoin upp?

Prop-handelsföretaget och likviditetsleverantören QCP Capital uppskattar att Bitcoins senaste rally till stor del är en biprodukt från Grayscales Bitcoin Trust, en institutionell investeringsprodukt för BTC.

Bitcoin började visa tecken på svaghet (köppress på spotmarknaden skiftade till köppress på terminer) när Grayscale tillfälligt avbröt inflödet i slutet av december.

Försäljningen nådde sin topp tidigare i veckan när fondens avstängning upphörde, förklarar QCP:

”Tidigare markerade vi GBTC som för stort för att misslyckas i vår nyårsuppdatering, och försäljningen av måndag / tisdag nådde en topp i slutet av deras två veckors blackout för nya investerare. De öppnade igen på onsdagen och detta har innehöll försäljningen eftersom ~ 5 000 BTC har lagts till sina medel på bara de två dagarna sedan dess. “

5/6 På onsdagen öppnade de igen och det härstammade försäljningen, eftersom ~ 5 000 BTC lades till deras fond på bara de två dagarna sedan. pic.twitter.com/KYuNHYGdNw
– QCP Capital (@QCPCapital) 15 januari 2021

Företaget anser att detta är ett tecken på att Grayscales inflöde faktiskt är en stor del av Bitcoins efterfrågan på plats:

„Utan tvekan kommer GBTC-inflöden att vara den drivande kraften bakom marknaden, åtminstone tills en amerikansk ETF har godkänts – något vi inte förväntar oss snart.“

När det gäller de tekniska utsikterna för BTC verkar de övertygade om att den allmänna makrotrenden för den ledande kryptotillgången kommer att förbli hausse.

Bitcoin har hållit sin paraboliska trend under den senaste veckan, trots att den sjunkit så lågt som $ 30 000, säger handlare.

Medan den ökade volatiliteten är ett oroande tecken är det sålunda „i perfekt linje med en exponentiell trend i detta skede“.

Tidigare i veckan kommenterade analytiker att den extremt höga volymen som ses i $ 30.000-korrigeringen på Bitcoin-marknaden på måndag sannolikt var ett tecken på att en vändning närmade sig.

Volymspikar är ofta ett tecken på prisomslag eftersom de markerar utmattning av en tjur- eller björntrend.

En anledning till att vissa är oroliga är att det har skett en utveckling i Mt. Gox-fallet som kan leda till en tillströmning av bitcoin (Hur man köper Bitcoin med kreditkort) till marknaden.

COINLAB NÅR HANDLING MED MT. GOX KREDITÖRER ÖVER BITCOINKRAV

COINLAB SÄGER AVTAL SOM TILLGÅNG TILL KREDITÖRENS GODKÄNNANDE

KREDITÖRER KAN HÄRA 90% av BITCOIN DE SKULLAS FRÅN MT. GOX
– light (@lightcrypto) 15 januari 2021